Invisalign

Invisalign, een mooi alternatief voor een blokjesbeugel                 

Met Invisalign zal bijna niemand zien dat jij je tanden recht laat zetten. De Invisalign behandeling bestaat uit een serie uitneembare, transparante hoesjes (aligners) die speciaal voor jouw gebit op maat worden gemaakt. Iedere 2 weken wordt de aligner vervangen door een nieuwe die net iets verschilt van de vorige. Zo worden je tanden en kiezen stapje voor stapje in de juiste positie gezet.

Bij het vrijblijvende eerste consult kunnen we samen bekijken welke behandeling het beste bij jouw wensen aansluit. Indien je kiest voor een behandeling met Invisalign, worden er afdrukken van je gebit gemaakt en mondfoto’s die vervolgens naar Invisalign worden opgestuurd. Op basis van deze afdrukken, de (röntgen)foto’s en de wensen van de patient wordt er een 3-D simulatie gemaakt, dat je samen met de tandarts kunt bespreken. Zo zie je hoe jouw lach aan het einde van de behandeling kan worden. Ook wordt er aangegeven waar de attachements (kleine bolletjes doorzichtig vulmateriaal) geplaatst op uw tanden voor extra houvast voor de beugel.

Door onze kennis en ervaring hebben wij inmiddels de GOLD status bereikt. Doordat wij veel Invisalign behandelingen uitvoeren, kunnen wij de kosten voor jou zo laag mogelijk houden.

Nog even een aantal voordelen op een rijtje:

  • Invisalign aligners vormen een esthetisch alternatief voor de blokjes beugel.
  • Invisalign is zowel geschikt voor tieners als volwassenen
  • De aligners zijn uitneembaar dus veel praktischer in gebruik. Je kunt hem uitdoen voor sporten, belangrijke gesprekken of bijvoorbeeld het bespelen van een blaasinstrument.
  • De behandeling is voorspelbaar. Je weet waar je aan toe bent, hoeveel bitjes je nodig hebt en hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren.
  • Met Invisalign aligners kunt u uw tanden normaal poetsen en tandenstokers gebruiken, iets wat met een normale blokjesbeugel erg lastig is.
  • Invisalign aligners hebben in tegenstelling tot een blokjesbeugel geen metalen draden of slotjes.
  • De behandeling zorgt ervoor dat het tandvlees gezond blijft.
  • De behandeling is minder pijnlijk doordat het een stuk prettiger is om te dragen, aangezien een slotjesbeugel in de wangen en lippen kan prikken.

Wij hebben geen wachtlijst, waardoor we de behandeling snel kunnen starten.

Neem telefonisch contact op voor meer informatie en om vrijblijvend een afspraak te maken.

Recensies

“Binnen een jaar was ik uitbehandeld met Invisalign waar een slotjesbeugel 3 jaar over had gedaan. Invisalign raad ik daarom ook zeker aan! Een bijkomend voordeel is de onzichtbaarheid van de transparante beugel. Wat tandartsen praktijk Vrijheid betreft ben ik zeer tevreden. Zij hebben problemen waar ik tegen aanliep altijd goed verholpen. En hebben er alles aan gedaan het hele proces zo voorspoedig en prettig mogelijk te laten lopen”

“Ik zou eigenlijk een slotjesbeugel moeten, maar ik kwam wat tegen op internet over Invisalign, ik was zo enthousiast, dat ik meteen een afspraak had gemaakt bij de orthodontist. Binnen drie kwart jaar was ik uitbehandeld met Invisalign, terwijl ik met de slotjesbeugel minimaal 2 jaar tijd nodig had. Ik kan de Invisalign aan iedereen aanraden. Je kan je tanden super goed schoonhouden omdat je de Invisalign uit kan doen wanneer je wilt. Het grootste voordeel ten opzichte van de slotjesbeugel was voor mij: dat je de Invisalign bijna niet ziet, mensen keken altijd verbaasd op, wanneer ik vertelde dat ik een beugel droeg. Wat betreft Praktijk Vrijheid ben ik erg tevreden, ze legden altijd alles uit en namen echt de tijd voor mij. Ik kan zeker iedereen aanraden om naar Praktijk Vrijheid te gaan voor de Invisalign behandeling!”